Panu2017 Panu Mustonen Helsingin kaupunginvaltuustoon

Uusi pormestari rakennuttaa suurmoskeijan Malmin lentokentälle!

No ei tietenkään rakenna - mutta kun tässä kampanjassa on ehdokkaana kuunnellut vauhkoamista puolin ja toisin otsikossa olevista kolmesta aiheesta, niin yllätyin itsekin kun tajusin ettei kukaan ole sentään mennyt tuollaisia ehdottelemaan. Anteeksi jos sain teidän lukemaan raflaavalla otsikolla, mutta nyt vaalipäivänä on hyvä muistella mistä näissä vaaleissa Helsingissä oikeasti on kyse?

Nämä ovat pormestarivaalit - sitä tässä on toitotettu ja varsinkin kokoomus on onnistunut ajatuksen läpiviennissä hyvin. Jopa niin hyvin, että uskallan veikata kuultuani tämän niin monelta äänestäjältä kadulla, että Jan Vapaavuori on meidän tuleva pormestari. Yhtenä tärkeänä syynä on, että "pormestarivaalit" ovat saaneet monet perinteisesti vihreitä äänestäneet äänestämään kokoomusta - rumasti sanottuna "Kokoomuksen puisto-osasto" ei halua Sinnemäestä pormestaria. Pormestari on kuitenkin vähän kuin kaupunginjohtaja, tosin ilman samaa valtaa ja tulee olemaan kansliapäällikön (virkamies) armoilla. Eli mikään ei oikeastaan muutu nykytilanteesta paitsi että virkamiehellä tulee olemaan edelleen se oikea valta harmaana eminenssinä taustalla.

Malmi on nostanut monella tunteet pintaan ja pääministerikin lähti asiasta jo kertaalleen laukalle. Omasta mielestäni kaupunginvaltuustolla pitää olla rohkeutta nostaa asia uudestaan pöydälle. Pitää kuunnella asiantuntijoita ja paikallisia ihmisiä (siis varsinkin Malmilaisia). Voidaanko Malmista esimerkiksi tehdä lentotoiminnan tulevaisuuteen liittyvä tutkimusalue? Lentäminen ja lentämiseen liittyvä logistiikka suurine nelikoptereineen tulee muuttamaan maailmaamme joidenkin vuosien kuluttua. Eli lentäjän poikana ja Piper Cherokeen potkuri olohuoneen seinällä roikkuen voin sanoa, että tutkitaan asia uudelleen.

Entäpä suurmoskeija sitten? Kysehän on loppujen lopuksi siitä, mikä on oikea paikka, oikea aika, oikea rahoitus, oikea suomalainen imaami, oikea tapa tehdä yhteistyötä shiiojen ja sunnien välillä, oikea tapa valvoa toimintaa, valvoa rahoitusta vielä toiseen ja kolmanteen kertaan... Jälleen kerran, tässä asiassa on niin monta liikkuvaa osaa, että tähdet ehtivät vielä muuttaa asentoaan moneen kertaan, ennen kuin asia edes tulee valtuustoon. Itselleni tärkeintä on, että mikäli supo on tarkistanut, tarkistanut ja vielä kerran tarkistanut mahdollisen rahoituksen, voidaan alkaa asiasta järkevästi edes puhua. Mutta siitä pitää silloin puhua, debatoida järkevästi eikä heittämällä jotain "Tehdään suurmoskeijalle Gug-gen-hei-mit" iskulauseita.

Mutta tärkeintä on muistaa, että nämä vaalit ovat vaalit joissa sinä äänestäjänä joudut oikeasti päättämään mikä on kaupungin linja tulevaisuudessa koulutuksessa, terveydenhuollossa, vanhustenhoidossa, omaishoitajien asemassa ja muissa niissä asioissa, jotka tekevät kaupungista hyvän paikan kaikille ihmisille. Haluatteko linjan joka huutaa, ettei mihinkään ole rahaa enää ja kaikesta on säästettävä, samaan aikaan kun kaupunki kokonaisuudessaan tekee 600 miljoonaa euroa voittoa? Samat oikealla olevat porukat tietenkin samalla heittävät iskulauseita, kuten homekoulut kuntoon - outoa vain etteivät ole niitä laittaneet kuntoon jo monien edellisten valtuustokausien aikana.

No, minä tiedän ketä äänestän ja mitä linjaa itse ajan. Minä haluan rakentaa Helsingin joka on hyvä helsinkiläisille koska vain siten tämä kaupunki voi kasvaa ylpeänä itsestään. 

Hyvää vaalipäivää kaikille!

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Kyllähän Malmin voisi pelastaa, kun vain hetken viitsii miettiä. Sinnemäki tosin lienee sen verran ideologinen säilyttämisen vastustaja, että vaihtoehdot eivät kelpaa. Näin entisenä stadilaisena ja nykyisenä pohjoiskarjalaisena näkisinkin mieluummin Vapaavuoren pormestarina.
http://kalevikamarainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2...
http://janvapaavuori.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2335...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Suurmoskeija Malmille, ja minä Helsingissä syntynyt, nykyisenä pohjoiskarjalaisena lähetän Väinämöisen laulamaan sen suohon.

Käyttäjän PanuMustonen kuva
Panu Mustonen

Ollaan menty näköjään hyvin ristiin. Minä taas Pohjois-Karjalassa syntynyt Helsinkiläinen :)

Toimituksen poiminnat