Panu2017 Panu Mustonen Helsingin kaupunginvaltuustoon

Nyt tippui hanskat - vaalikenttien ansiosta!

Vaalikentillä tapaa mielenkiintoisia ihmisiä ja nimenomaan laidasta laitaan. Koska uskon saaneeni hyvän kotikasvatuksen, olen jaksanut keskustella juuri näiden "laitojen" ihmisten kanssa. Enkä tällä tarkoita laitapuolen ihmisiä, vaan poliittisten laitojen ihmisiä, tai ihmisiä joiden näkemykset eri asioihin ovat aika lailla pois keskiverrosta.

Olen myös yrittänyt luoda vaalimateriaalini sellaiseksi, ettei kieli loukkaa tai syyllistä ketään. Tiedättehän; sellaista neutraalia - ja kuten nyt olen tajunnut, sellaista joka ei vaan mene enää nykymaailmassa läpi. Hyvätkin ajatukset voivat hävitä poliittisesti korrektiin diibadaabaan!

Mitä siis on tapahtunut? Tajusin, että olen radikalisoitunut! En niin, että lähtisin pommeja väsäämään - se ei vanhalle rajasissille oikein sopisi. Olen radikalisoitunut niin, että päätin että nyt lähtee hanskat käsistä loppumatsin ajaksi. En enää yritä argumentoida tai käyttää retoriikan kauneimpia keinoja yrittäessäni saada esimerkiksi jotain rasistia miettimään näkökulmaansa inhimillisyyden lähtökohdasta. En enää yritä toivottomasti kertoa kapitalismin oikealla laidalla olevalle menneisyyteen (useimmiten vanhempiensa opettamaan menneisyyteen 80-luvun kodissa) jääneelle, mikä ero on Vasemmistoliitolla ja kommunisteilla tai miksi menestyvät yrityksetkin tänä päivänä miettivät ensin arvonsa ja ovat hyviä yrityskansalaisia. 

Eli lupaan, kun tänään seuraavan kerran kohtaan taas äänestäjän, joka kertoo että ratkaisu pakolaisongelmaan Helsingissä on viedä "neekerit suolle ja upottaa" - en enää yritä kertoa, että Helsingin pitää luoda nopeasti strategia siihen miten Stadiin tulevat kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden kanssa toimitaan vaan kerron hänelle missä päin on persujen teltta.

Lupaan, että kun seuraavan kerran kertomaan, ettei "meillä kommunisteilla ole taloustajua" - kerron hänelle että olen kyllä tuonut tähän maahan miljoonia sijoitusrahaa, palkannut paljon ihmisiä ja työskentelen isoissa pörssiyhtiöissä, ja tämän jälkeen kerron missä on Kokoomuksen lava (tai jos paikalla sattuu olemaan kommunisteja, niin ohjaan heidän luokseen). 

Lupaan, että kun minulle tullaan kertomaan miten suurmoskeijoiden ja homoliittojen takia Suomi tuhoutuu Jumalan tulessa - näytän hänelle Kristillisdemokraattien teltan.

Lupaan, että kun vanha ihminen joka on lähtenyt kävelemään kadulle saadakseen jutella ihmisten kanssa ja tulee sen takia juttelemaan ehdokkaiden kanssa - minä juttelen hänen kanssaan niin pitkään kuin hänellä vain juttua riittää. Ei haittaa, että kertoo alussa että äänestää aina toista puoluetta. Näiltä ihmisiltä oppii paljon ja he ovat oppineet elämää ja inhimillisyyttä.

Hienoa keväistä päivää kaikille, muistakaa äänestää - ketä vain, kunhan äänestätte.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat